• 0 Posts
  • 28 Comments
Joined 1 year ago
cake
Cake day: June 26th, 2023

help-circle





  • Imagine after 10 more years of cpu/gpu innovations, and chat applications that have actually been designed for information retrieval, how much that is going to transform how we interact with data and information.

    LLMs are going to change how we interact with data and information, but not the way you think. The AI-generated spam will ruin the whole concept of internet search completely. Only information that we can trust is going to be human-curated.




  • Esimerkiksi meillä on edelleen olemassa jumalanpilkkalaki nimellä “uskonrauhan rikkominen”, mikä taas omalta osaltaan hankaloittaa uskontojen kritisointia, sillä vastakeskustelija voi vedota ko. lakiin ja yrittää argumentoida, että uskonnon kritiikki onkin uskonrauhan rikkomista, mikä taas rajoittaa yhteiskunnallista keskustelua.

    Vastaavsti rasisti voisi sanoa näin:

    “Esimerkiksi meillä on edelleen olemassa “kansanryhmää vastaan kiihottaminen”, mikä taas omalta osaltaan hankaloittaa monien kulttuurien negatiivisten puolien kritisointia, sillä vastakeskustelija voi vedota ko. lakiin ja yrittää argumentoida, että kulttuurin kritiikki onkin kansanryhmää vastaan kiihottamista, mikä taas rajoittaa yhteiskunnallista keskustelua.”

    Mielestäni onkin juuri mielenkiintoista, että oma mielipiteeni vaikuttaa siihen miten nämäkin asiat näkee. Koska olen kanssasi samaa mieltä jumalanpilkkalaista, niin tuo esittämäsi kritiikki ja huoli sananvapauden puolesta kuulosta omaan korvaani validilta, mutta koska olen vastaavasti pääasiassa erimieltä tuon fiktiivisen “maahanmuuttokriitikon” kanssa, hänen huolensa ei kuulosta validilta ja sananvpausloukkaus ei niin merkittävältä.

    Juuri tämän takia en näkisi että kyselytutkimuksista voi vetää johtopäätöksiä tällä saraa. Jos eletään hyvin konsensuskeskeisessä ja homogeenisessä yhteiskunnassa kuten Suomi, merkittävä valtaosa ei ikinä koe että sananvapautta loukataan heidän yhteisesti jaetusta näkökulmastaan.








  • Se, että kilpailijoita ei ole syntynyt kertoo joko siitä, että Visa ja MC toteuttavat tuon asian kustannustehokkaasti, ja kilpailu on siten mahdotonta, ja/tai sitten bisneksen ympärillä on sellainen määrä säännöstöä ja Visa/MC:lle annettuja erityisetuja, että kilpailu on käytännössä mahdotonta.

    Tämän lisäksi on vielä ensimmäisen toimijan etu jota on vaikea murtaa maksukorteilla. Kuluttaja ei ota käyttöön maksukorttia jolla ei voi maksaa missään, ja kauppias ei ota käyttöön maksukorttilaitetta joka tukisi vain kortteja joita kukaan ei käytä.


  • Tätähän on tavallaan jatkunut jo jonkin aikaa. Oikeuskansleri sai esimerkiksi osakseen paljon kritiikkiä kun hän oli mukana torppaamassa korona-rajoitusten pahimpia ylilyöntejä, esimerkiksi Uudenmaan sulku loppui samantien kun oikeuskansleri antoi asiasta lausuntonsa. Hän sai myös paljon kritiikkiä siitä, että haukkui Sanna Marinin hallituksen lainvalmistelun maanrakoon.

    Se mikä näissä kriiseissä on tullut selväksi on karu totuus siitä että säädetyt lait eivät taivu kriisinhallintaan sillä tavoin kuin lainsäätäjä haluaa ja olettaa. Ja sekös sitten harmittaa kun joku tuleekin ja toteaa että laitonta on.



  • Basically the company board has approved a policy where the company will issue new shares if one owner reaches a certain percentage of current shares. Those shares can be then purchased by the existing shareholders (excluding the one(s) that already owns more than the percentage) with a discount.

    So Nintendo could have such a policy in place that if one shareholder goes over 20%, new shares will be issued to other shareholders, lowering the value of each share, and effectively also the relative amount of shares (percentage) owned by that one shareholder. That basically leaves only one option, the buyer attempting the takeover would have to negotiate with the board directly. And in the case of Microsoft, the board would laugh at their face.

    Maybe they could achieve the takeover via shell shareholders remaining under the percentage each, and get them to vote in a new board that would revoke the policy, but that’s way more difficult to pull off.


  • Itse näen kyllä eron noissa joukkuelajien kansallisissa sarjoissa ja muissa urheilutapahtumissa. Ei niissä edusteta maata vaan sitä joukkuetta. Urheilijat ovat käytännössä vain töissä seuroissa, siinä missä vaikkapa maajoukkuekisoissa ollaan edustamassa maata. Vähän outoa olisi kieltää työluvan omaavaa ihmistä tekemästä palkkatyötään. Miksi urheilijan palkkatyötä pitäisi rajoittaa tiukemmin kuin minkä tahansa muun työntekijän?

    Yksilöurheilu taas tipahtaa vähän tuohon välimaastoon. Niissä urheilija yleensä edustaa maataan eikä mitään seuraa. Tämä on ihan rakenteellista monissa lajeissa, maakohtaiset lajiliitot hääräävät siellä taustalla. Tällöin rajoittaminen on enemmän perusteltua, vaikka todellisuudessa työtä se urheilu on myös niissä lajeissa. Teknisesti kuitenkin niissä ei juuri ikinä ole kyseessä työsopimus samalla tavoin kuin kansallisissa joukkueurheilusarjoissa.