ihan normi koodi työ ukko

  • 8 Posts
  • 137 Comments
Joined 2 years ago
cake
Cake day: June 5th, 2023

help-circle
  • Lapsellista ja tyhmää ihan takuulla, mutta joskus kamppailulajeja harrastaneena näkisin, että jollakin tavalla hallittu väkivalta on joillekin tosi palkitsevaa. Ennen matsia ja sen aikana tulee adrenaliinia, ja sen jälkeen endorfiineja, mikä koukuttaa helposti. Ja tuommoisessa joukkotappelussa on vielä yhteisöllisyyttä, jota ei millään löydy arjessa. Kaiken tuon saisi tosiaan myös kehästä, molskilta tai tatamilta, mutta sitten jos päälle laitetaan vielä joku epäsosiaalinen personallisuushäiriö ja halu vaan riehua, niin selittäviä tekijöitä alkanee olla kylliksi.

    Muuten olisin melkein sitä mieltä että tehkööt aikuiset keskenään mitä haluaa, mutta noilla huligaaneilla tuppaa olemaan myös taipumusta käydä sivullisten päälle, hajottaa paikkoja ja käyttäytyä muutenkin häiritsevästi, niin ajattelen että pärjättäsiin aika hyvin ilmankin.







  • Itselläni heräsi näistä signaloinneista tämmöisiä ajatuksia:

    Amerikkalainen äärioikeisto on nyt saanut vahvaa signaalia, että nykyinen hallinto pitää heitä arvossa. Trumpin suuntaus tiedettiinkin jo, mutta nyt myös isoimmilta tukijoilta on saatu rohkaisua. Miksi tällä on enää mitään väliä, kun Trump on jo vallassa? Lähinnä itselle tulee mieleen Hitlerin ruskeapaidat, eli natsipuolueen radikaalien alkupäivien toiminnallinen jaosto, joka hoiti juutalaisia ja poliittisia vastustajia vastaan kohdistetun väkivaltaisen kenttätyön ennen kuin Hitler oli saanut Saksan instituutiot ja upseerit valtansa alle. Tämän tapahduttua Ruskeapaitojen haave tulla armeijan veroiseksi väkivaltakoneistoksi kaatui, kun SS teloitti ryhmän johtohahmot ja Ruskeapaidat lakkautettiin ja sulautettiin muuhun natsipuolueen toimintaan.

    Mitä USA:ssa tulee tapahtumaan on tietysti vielä täysin auki, mutta uskon että Trumpin kabinetissa äärioikeistoa leivotaan juuri samanlaiseksi työkaluksi, jota pidetään takataskussa pahan päivän varalle. Esimerkiksi jos Trumpin politiikka alkaa herättää liikaa vastarintaa, on kätevää jos siihen voidaan vastata lain ulkopuolisella omalla voimalla.


  • Tänään kyllä alkoi päivä mukavalla vitutuksella kun on tuota uutisointia seurannut, Muskin kainalontuulettelut kirsikkana kakun päällä. Tuolla tervehdyksellä on ihan selvästi nyökätty äärioikeiston suuntaan ja taas kerran kokeiltu mitä saadaan menemään läpi. Ja läpihän se tämäkin menee, jopa ADL:tä, joka omassa twiitissään halusi korostaa yhtenäisyyttä ja ties mitä. Vähän jää semmoinen kuva, että kenelläkään ei ole enää virtaa vastustaa tätä uutta fasismia. Sorakuopan reunalla sitten todetaan väsyneesti vieruskaverille, että ei noissa kivääreissä oikeita ammuksia ole.

    Edit: Ylen ansioksi pitää tosin lukea se, että Muskiin viitattiin sen enempää selittelemättä oligarkkina. Tavan soisi yleistyvän.






  • Agressiivinen natsi ja fasisti leimakirveen käyttö johtaa näiden käsitteiden inflaatioon jolloin niiden alkuperäinen merkitys hämärtyy ja niitä käytetään kuvaamaan lähes kaikkea epämiellyttävää tai vastenmielistä.

    Olen eri mieltä. Ensinnäkin, näitä ei käytetä kuvaamaan kaikkea epämiellyttävää ja vastenmielistä, minä en ainakaan käyttänyt. Näkemykseni on, että jos seisoo natsien joukossa, on myös itse natsi. Olen ehdoton kannassani, sillä natsismi ja fasismi ajavat demokratian kaatamista ja tiettyjen ihmisten poistamista. Henkilö, joka tietää kanssamarssijoidensa olevan tätä mieltä, ja silti osallistuu tapahtumaan tukee omalta osaltaan natsien ja fasistien tavoitteita, eikä häntä siten voi heistä erottaa. Natsit ja fasistit täytyy hylätä ja eristää kaikesta yhteiskunnallisesta toiminnasta, muuta toimintatapaa heidän kanssaan ei voi hyväksyä.


  • Vallassa ollessaan nämä pölhöpopulistit peräänkuulluttavat aina yhtenäisyyttä. Vertaa Trumpin puhe vaalien jälkeen, kun vaalimanipulaatiota ei esiintynytkään. Oppositiossa ja vaalien alla ääni kellossa sitten muuttuu.

    Mukana oli myös epäsuorasti pientä paheksuntaa henkilöitä kohtaan jotka osallistuvat kulkueeseen kantaen natsi-symboleita yms. lisäten vielä, että myös nämä ihmiset on ihmisiä.

    Jo tosiaan silloin 1930-luvulla Saksassa vältettiin iso katastrofi osoittamalla epäsuorasti pientä paheksuntaa näiden tyyppien esikuvia kohtaan, joten taidetaan olla ihan turvassa.

    Tuomioni: Keskisarja on natsi.




  • Samaa mieltä. Tärkeää on, että aina kun nassukat tulevat esille, tulee myös vastavoima, joka muistuttaa että tämä ei ole ok. Jos näiden olisi annettu kokoontua Oodissa rauhassa, niin olisipa ollut kiva sattua sinne yhtä aikaa jonkun ulkomaalaisen kaverin kanssa ja yrittää selittää että siellä se meidän väkivaltainen äärioikeisto kokoontuu ja suunnittelee ketä pistetään ensimmäisenä uuniin jos tilaisuus tulee.



  • Well, bad code is bad code regardless of the paradigm. I’ve just had bad experiences rewriting some horrible OOP codebases and opted out to use as much functional style as C# allowed me to.

    The main problem, as I see it, is that OOP encourages unnecessary abstractions and inheritance. These should be used as little as possible, because they typically increase complexity and make code harder to read and untangle. As an example, I’ve seen people define interfaces that don’t essentially define anything.

    Another problem is that OOP encourages mutable member variables. It’s very annoying to try to understand code where class C inherits from class B that inherits from class C. Good luck debugging when the methods of C modify a variable declared in A in subtle ways.

    As an idea OOP is very appealing. When I was younger, I would be thrilled to start designing a class hierarchy and interfaces when encountering a new programming challenge. Now I just try to think how to make things as simple and modular as possible.

    Edit: of course bad functional code is also bad code. It’s also very annoying to try to understand code where functions pass badly named functions around as parameters and use 10 function compositions in a sequence.